#Ingrediente:
-1kg piept de porc....
-sare.
-1 ceapa mica taiata in patru.
-2-3 cani de apa.
-optional si 1-2 catei de usturoi.
-1kg piept de porc....
-sare.
-1 ceapa mica taiata in patru.
-2-3 cani de apa.
-optional si 1-2 catei de usturoi.
#Mod_preparare: Se spala carnea si se aseaza pe un tocator,dupa care se taie cubulete (vezi foto).
Dupa ce am pregatit carnea,se pune la foc mic/mediu in tuci/tigaie/cratita fiecare ce prefera,eu am facut in tigaie cu fund dublu de inox.
Se adauga 2-3 cani de apa peste jumari pana se acopera si o ceapa taiata in patru dupa care se lasa la foc 10-15 min cu capac sa se fragezeasca bine.
Dupa maxim 15 min,indepartam capacul pentru ca apa sa scada si jumarile sa se prajeasca,dar amestecam cat mai des ca sa se rumeneasca uniform.
Indicat este sa scoateti ceapa dintre ele dupa un timp,inainte sa inceapa sa se rumeneasca pentru ca se va arde.
Cand au prins o culoare aurie/rumena,se adauga sare peste ele,dupa care se mai amesteca de cateva ori si se indeparteaza de pe foc.
Rezultatul este cel din poze,jumari impanate,foarte fragede si cu un gust demential de bun.
Ps:Ceapa si usturoiul,le da o aroma deosebita!
Ne gasiti si aici...
https://www.facebook.com/groups/716370588511819/
Spor la treaba si pofta buna!
Dupa ce am pregatit carnea,se pune la foc mic/mediu in tuci/tigaie/cratita fiecare ce prefera,eu am facut in tigaie cu fund dublu de inox.
Se adauga 2-3 cani de apa peste jumari pana se acopera si o ceapa taiata in patru dupa care se lasa la foc 10-15 min cu capac sa se fragezeasca bine.
Dupa maxim 15 min,indepartam capacul pentru ca apa sa scada si jumarile sa se prajeasca,dar amestecam cat mai des ca sa se rumeneasca uniform.
Indicat este sa scoateti ceapa dintre ele dupa un timp,inainte sa inceapa sa se rumeneasca pentru ca se va arde.
Cand au prins o culoare aurie/rumena,se adauga sare peste ele,dupa care se mai amesteca de cateva ori si se indeparteaza de pe foc.
Rezultatul este cel din poze,jumari impanate,foarte fragede si cu un gust demential de bun.
Ps:Ceapa si usturoiul,le da o aroma deosebita!
Ne gasiti si aici...
https://www.facebook.com/groups/716370588511819/
Spor la treaba si pofta buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu