Musaca de cartofi cu carne de porc!

#Ingrediente:
-10-11 cartofi potriviti
-1kg carne tocata de porc sau amestec
-1 ceapa mare sau 2 potrivite
-1-2 ardei gras rosu
-1 catel de usturoi
-700-1000 gr sos de rosii
-oregano,un varf de lingurita
-1 cub vegeta de vita
-un praf de cimbru uscat
-sare si piper dupa gust
-1 ou gaina
-2-3 linguri smantana
-cascaval ras

#Mod_de_preparare:
Eu am folosit zece cartofi medii pe care i-am fiert la foc mediu in apa cu sare aprox. 45 minute, dupa care i-am scos din apa si i-am lasat la racit!
Intre timp m-am ocupat de sosul de carne.
Am facut dintr-un kg de carne tocata de porc (puteti face si cu vita,amestec,sau carne de pui!).
Am adaugat carnea intr-un bol mare peste care am adaugat sare si piper si am framantat-o bine, apoi am pus-o la calit intr-o tigaie adanca cu ulei incins (daca nu aveti puteti face intr-o cratita!)
Am amestecat din cand in cand si am presat-o cu o furculita pentru a se maruntii mai bine,am spalat si curatat un ardei gras rosu,o ceapa si un catel de usturoi,le-am tocat marunt si le-am adaugat la calit impreuna cu carnea.
Dupa ce legumele au devenit moi,am adaugat apa,cat sa se acopere totul si am lasat la fiert 30 de minute la foc mediu. Dupa acest timp, am adaugat o cana mare de sos de rosii,putin oregano,un cub vegeta de vita,putina sare,piper,am amestecat bine si am mai lasat la fiert 10 minute sa scada din sos!
Acum ne ocupam din nou de cartofi, se curata si se taie felii pe lung ,mai grosute si asezam primul strat de cartofi in tava (sa fie o tava adanca,eu am pus intr-o tava de yena, imi place cum se vad straturile!),presaram un praf de sare deasupra lor si adaugam un strat de sos de carne, urmat de alt strat de cartofi cu un praf de sare,apoi sosul de carne si ultimul strat de cartofi, care se stropeste cu putin ulei de la sosul de carne ramas.(Daca va ramane sos de carne si cartofi,puteti sa puneti cartofii intr-o tigaie,sosul peste,amestecati bine si sunt numai buni de servit si asa! )
Se da la cuptor pentru 30 minute dupa care se scoate si se toarna deasupra un amestec preparat dintr-un ou amestecat cu 3 linguri de smantana, presaram cascaval ras deasupra,optional si cateva felii de rosii taiate subtiri+patrunjel verde (atasez o poza si una facuta asa) si se da din nou la cuptor,pana se formeaza o crusta si devine usor rumenita!
Se serveste calda!
Pofta buna si spor la gatit!
Ne gasiti si aici...
https://www.facebook.com/groups/71637...

Comentarii