Sunca afumata fiarta in zeama de varza cu boia si usturoi!

#INGREDIENTE:
-2 bucati de sunca afumata,cam cat palma ca marime si nu foarte groasa,
-2,5 kg zeama de varza,
-3-4 foi dafin
-5 catei de usturoi
-1 lingurita de cimbru
-Boia de ardei dulce,cat este nevoie
-Cateva boabe de piper

#MOD_PREPARARE:
Se pune zeama de varza la fiert impreuna cu foile de dafin,cimbrul si piperul,pana incepe sa fiarba.
Intre timp se cresteaza sunca putin la suprafata pentru a se patrunde mai bine,dupa care se pune la fiert in zeama de varza incinsa timp de aproximativ 15-20 minute.
Cat timp fierbe sunca,se curata si piseaza usturoiul intr-un castron mic/bol.
Peste usturoiul pisat se picura cam o lingurita de ulei,se adauga boiaua de ardei si se mesteca bine (boia se pune pana cand obtii culoarea preferata).
Dupa ce sunca sa fiert,se scoate intr-o strecuratoare si se lasa putin la scurs si racit,cam 10 min.
Dupa ce sunca sa scurs/racit,se unge/maseaza uniform pe toate partile cu pasta rezultata din usturoi si boia,si se baga la frigider macar o ora (asta daca rezistati sa nu va apucati de ea).
Va doresc succes,si pofta buna tuturor!
Ne gasiti si aici...

Comentarii