#Saramura_de_pui!
#Ingrediente:
-4 pupe de pui.
-4 ardei capia.
-4-5 rosii.
-5 catei de usturoi pisati.
-2 ardei iuti.
-1 legatura mare de patrunjel.
-1 lingurita rasa de cimbru.
- sare dupa gust.
#Mod_de_preparare:
Prima data se spala pulpele de pui si se cresteaza pana la os ca sa se patrunda bine cand le punem pe gratar.
Dupa aceea ungem pulpele cu putin ulei,le dam cu sare si piper si le lasam sa stea putin asa pana pregatim si legumele sa le punem pe gratar impreuna cu pulpele (daca nu aveti loc pe gratar pt toate,le faceti pe rand,dar mai intai legumele.Dupa ce legumele sunt coapte,trebuiesc curatate si tocate si puse la fiert in apa,intre timp veti face si pulpitele).
Cand totul este pregatit le punem pe gratarul incins si le intoarcem pe toate partile pana sunt sificient de coapte (legumele) si rumenite (pupele).
Eu pulpele le-am sectionat ca sa se faca mai bine.
Cand totul este gata la gratar,punem pulpitele intr-un vas cu capac si ne ocupam de legume.
Curatam bine legumele de coaja/seminte si le tocam cu cutitul in bucati nu foarte mici si le punem intr-o cratita/oala unde adaugam usturoiul pisat si aproximativ 2-2,5 l de apa fierbinte.
Punem cratita la fiert,adaugam cimbru si sare dupa gust si lasam sa dea intr-un clocot,timp in care mai amestecam din cand in cand,iar spre final adaugam verdeata.
Cand zeama este gata,asezam pulpitele care sunt inca fierbinti intr-un vas iena sau o tava si turnam toata zeama peste ele.
Se acopera vasul si se mai lasa putin asa (aprox 1 ora) pentru ca totul sa prinda gustul,mirosul si culoarea pe care o dorim.
Se poate servi atat cu mamaliguta calda,cat si cu paine.
Pofta buna!!!
Ne gasiti si pe facebook,aici- https://www.facebook.com/groups/716370588511819/
#Ingrediente:
-4 pupe de pui.
-4 ardei capia.
-4-5 rosii.
-5 catei de usturoi pisati.
-2 ardei iuti.
-1 legatura mare de patrunjel.
-1 lingurita rasa de cimbru.
- sare dupa gust.
#Mod_de_preparare:
Prima data se spala pulpele de pui si se cresteaza pana la os ca sa se patrunda bine cand le punem pe gratar.
Dupa aceea ungem pulpele cu putin ulei,le dam cu sare si piper si le lasam sa stea putin asa pana pregatim si legumele sa le punem pe gratar impreuna cu pulpele (daca nu aveti loc pe gratar pt toate,le faceti pe rand,dar mai intai legumele.Dupa ce legumele sunt coapte,trebuiesc curatate si tocate si puse la fiert in apa,intre timp veti face si pulpitele).
Cand totul este pregatit le punem pe gratarul incins si le intoarcem pe toate partile pana sunt sificient de coapte (legumele) si rumenite (pupele).
Eu pulpele le-am sectionat ca sa se faca mai bine.
Cand totul este gata la gratar,punem pulpitele intr-un vas cu capac si ne ocupam de legume.
Curatam bine legumele de coaja/seminte si le tocam cu cutitul in bucati nu foarte mici si le punem intr-o cratita/oala unde adaugam usturoiul pisat si aproximativ 2-2,5 l de apa fierbinte.
Punem cratita la fiert,adaugam cimbru si sare dupa gust si lasam sa dea intr-un clocot,timp in care mai amestecam din cand in cand,iar spre final adaugam verdeata.
Cand zeama este gata,asezam pulpitele care sunt inca fierbinti intr-un vas iena sau o tava si turnam toata zeama peste ele.
Se acopera vasul si se mai lasa putin asa (aprox 1 ora) pentru ca totul sa prinda gustul,mirosul si culoarea pe care o dorim.
Se poate servi atat cu mamaliguta calda,cat si cu paine.
Pofta buna!!!
Ne gasiti si pe facebook,aici- https://www.facebook.com/groups/716370588511819/
Comentarii
Trimiteți un comentariu